ALPHEN AAN DEN RIJN – ZATERDAG

Afgelopen zaterdag ging de landelijke competitie voor de junioren weer van start. De C- en D-meiden en jongens kwamen zaterdag in actie in Alphen aan den Rijn. Onder het genot van enkele hagelbuien zetten de bikkels van Trackstars een flinke hoeveelheid mooie prestaties neer.

Jari 4x100m 9 april Alphen aan den RijnHet begon al met de estafette 4x100m bij de jongens. Samen met invaller Wilger (voor de zieke Dominicq) liepen Kristian, Ivar en Jari het eerste clubrecord van de dag. Voor de meiden zat er geen clubrecord in maar na een mislukte wissel mochten ze opnieuw lopen en toen ging het helemaal prima.

Helaas viel tijdens de 4x80m estafette het stokje bij de wissel tussen Jill en Seya. Kan gebeuren. Maar de meiden mochten een half uur later de estafette overdoen. En toen ging het wel goed.

Kristian en Yuri 800m 9 april 2022Karlijn, Yuri en Kristian liepen de 800m. Yuri liep eerst een stuk voor Kristian maar die liep hem met zijn lange benen op het laatste stuk voorbij. Maar wel mooie tijden voor de mannen. Ook Karlijn liep snel, doordat ze haar race slim opbouwde. Binnen drie en een halve minuut was ze klaar.

Jill deed voor het eerst kogel, Iris voor het eerst discus en Seya voor het eerst verspringen. En dan met wind tegen 3,30m springen. Top hoor, allemaal.


Jari 100m horden 9 april Alphen aan den RijnJari stootte voor het eerst met een 4 kilo kogel en kwam tot 8,14m. Iris en hij moesten ook nog hordelopen en ook zij hadden weer last van hagel. Maar ze zetten door en deden het prima (Jari struikelde nog bijna maar raakte geen horde aan).

Het waaide stevig dus op de sprint werden de atleten flink vooruit geblazen. Dat compenseerde een beetje voor de striemende hagel. Toptijden dus maar helaas niet geldig als PR. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. We hadden zes sprinters aan de start. Jill won van Karlijn maar het was op het nippertje. Seya struikelde bijna bij de start dus die liep helaas daar wat achter.

Cas en Wilger renden bijna even hard in de eerste serie van de 100m. Scheelde niet veel. Ivar moest in de laatste serie lopen. Daar zaten de snelste jongens in, onder wie de nationaal kampioen op de sprint. Dat was even schrikken maar Ivar streed tot de streep en verbeterde zijn tijd van vorige week in Reeuwijk.

Ivar moest ook nog hoogspringen en hij evenaarde in de kou zijn PR van 1,45m. Toen Wilger aan de beurt was kwam er echter geen jury opdagen, dus de jongens stonden maar te wachten en af te koelen. Helaas haalde Wilger de 1,20m net niet. Zonde.

Yuri moest ook nog verspringen. Hij verbeterde zich tot 3,47m.

Tot slot Cas. Speerwerpen ging heel goed en met een worp van 15,65m zijn wij dik tevreden. Discus viel een beetje in het water (lees: hagel) maar hij gooide toch nog 14,32m.

Seya 80m 9 april Alphen aan den Rijn

Dat was het dan in Alphen. Wat een weer kregen we over ons heen. Trainers Peter en René hebben maar één woord voor onze atleten: Wat een strijders!

UITSLAGEN

LEIDEN – ZONDAG

De A- en B-meiden gingen op zondag naar Leiden, hoewel Daphne deze reis via Alphen maakte. Gelukkig was ze wel op tijd. Voor Trackstars is het de eerste keer dat we aan deze competitie meedoen. Aan de verbaasde blikken van de andere verenigingen zijn we ondertussen wel gewend, maar de meiden moesten zelf ook wel wennen aan deze nieuwe ambiance. Zo heten ze nu opeens “Vrouwen onder 20” en “Vrouwen onder 18” in plaats van junioren A en B. Maar het went snel.
Vandaag prachtig weer en dat merkten wij dan ook meteen aan de prestaties. Helaas nog wel teveel wind op de 100m.

Meidenteam U20 2022

Onze benjamin Iris (13 jaar) beet het spits af op de altijd lastige 400m met horden, maar zij weerde zich kranig en zonder een horde te raken finishte zij in 1 minuut en 33,25 seconden. Iris had een zwaar programma want ze ging ook nog de 800m lopen (ook een PR) en daarna nog als laatste loopster in de estafette. Daarover verderop meer.

Danysha en Caitlyn zijn onze sprintkanonnen. Op de 100m ging Danysha zo snel van start dat ze van schrik struikelde. Maar ze stormde vervolgens keihard op de finish af om na een half uurtje “DQ” achter haar naam te zien staan. Wat was er aan de hand: Tijdens de struikeling was Danysha in de verkeerde baan terecht gekomen en dat mag niet, dus helaas werd zij gediskwalificeerd en ging Caitlyn er met de punten vandoor. Op de 200m maakte Danysha dat overigens ruimschoots goed door een PR te lopen van 29,72.

Daphne is onze springster. Zij was net op tijd om een PR te springen bij het hoogspringen (pfff) en bij het hinkstapspringen wist ze ook een PR te scoren.

Eveline ging als tweede vrouw (soort reserve) kogelstoten maar ze pakte wel de punten door Rebecca te verslaan met een PR van 7,57 meter. Helemaal top dus. Maar Rebecca sloeg terug bij het speerwerpen met een clubrecord van 19,27 meter, dus hier waren de punten voor haar. Rebecca had trouwens al een kwart marathon in de benen zitten voor ze naar Leiden kwam. Wat een bikkel.

Iris 400mH 10 april 2022 Danysha 100m 10 april 2022
Daphne hinkstapspringen 10 april 2022 Eveline kogelstoten 10 april 2022

Tot slot dan de estafette 4x400m. Wat keken ze er tegenop, die meiden. “Dat kunnen we niet!“, “Het is veel te ver!“, “We hebben al zo veel gedaan vandaag!” maar de trainers waren onverbiddelijk. Natuurlijk kunnen jullie dat wel. En dus gingen ze van start.

De estafettemeiden

Daphne startte en liep haar rondje in baan 1. Onverstoord liep zij naar de derde plek en gaf de stok aan Danysha. Danysha rende weg met een blik in haar ogen van “de dood of de gladiolen” en liep haar concurrente van Leiden Atletiek voorbij in de tweede bocht. Toen was Caitlyn aan de beurt. Zij had de pech dat Leiden en RA hele snelle meiden op dat stuk hadden lopen dus helaas werd zij door deze loopsters ingehaald. Tot slot Iris. Iris was serieus gesloopt na de 400m horden en de 800m. Dat was te zien. Maar ook zij bikkelde haar rondje door en wist de vierde plek vast te houden.

Daphne 4x400m 10 april 2022 Danysha 4x400m 10 april 2022 Caitlyn 4x400m 10 april 2022

Toen was de dag ten einde. Met hun inzet en prestaties hebben de meiden de trainers Bas, Peter en René erg trots gemaakt. Voor het eerst in de U20-competitie (met tegenstandsters die soms vijf jaar ouder zijn) en dan zo scoren. Wat een strijders!

UITSLAGEN


Deel deze pagina op:

Wat een strijders!
Getagd op:            

Geef een reactie