Afgelopen zaterdag waren de C- en D-meiden en de D-jongens van Trackstars voor de tweede keer dit seizoen actief voor de landelijke competitie, deze keer in Barendrecht. Vlak voor de wedstrijd kregen wij te horen dat de wedstrijd van 19 juni in Gorinchem door de Atletiekunie geschrapt was omdat in sommige poules onderdelen waren vervallen wegens noodweer. Dit betekende nieuwe kansen voor onze atleten omdat wij met een nieuwe opstelling kwamen!
Tekst gaat verder onder de foto’s
Trackstars atleten en supporters weer aanwezig
Zo werden de fouten die in Gorinchem op de estafette werden gemaakt onmiddellijk goedgemaakt, de eerste klap was dus al een daalder waard. De jongens werden hier zelfs derde.

Prima estafetteresultaten vandaag
Prima estafetteresultaten vandaag
Prima estafetteresultaten vandaag
Amber maakte de grootste klapper. Op de 1500m nestelde zij zich comfortabel in het kopgroepje, om in de derde ronde de kop te pakken. Zij stond die koppositie niet meer af. Integendeel, alle verwoede pogingen van haar achtervolgsters ten spijt liep Amber steeds verder weg om met een ruime voorsprong winnend over de finish te gaan in de toptijd van 5:32,81.

Amber 1500m
Er werden veel PR’s gescoord vandaag, heel veel. Als we de atleten zouden moeten noemen die geen PR gescoord hebben, zouden we snel klaar zijn. Maar enkele PR’s willen we – naast dat van Amber – toch wel even noemen:

  • Zo was daar Jente, die al twee jaar aanhikte tegen haar PR van 3.25m bij het verspringen. Vandaag kwam het talent er dan eindelijk uit en Jente mocht een prachtige 3.70m noteren! Nu op naar de 4 meter!
  • En Sietske dan. Geteisterd door hoofdpijn sprong zij ineens hoger dan ooit: 1,30m! Voortaan een pilletje erin Sietske, we zijn benieuwd hoe hoog je dan komt.
  • Danysha deed voor het eerst mee. Na de 1500m, waarop ze totaal verrot ging, perste zij er vlak daarna – samen met Tess en Caitlyn – op de 150m sprint nog een PR uit met 23,57
  • We hadden nog een debutant in het team: Eveline. Zij deed voor het eerst mee met kogel en discus en scoorde daar prachtige prestaties: 6,98m en 15.69m
  • Tot slot niet te vergeten Yuri. Yuri was voor het eerst opgesteld op de 600m. Een onderdeel dat wij eigenlijk nooit trainen (omdat we vaker de 1000m trainen) maar Yuri was niet bang. Hij ging brutaal mee met de kopgroep en liep halverwege op de derde plek in zijn serie. Na 400m ging echter het licht uit bij Yuri maar ook in het donker stampte onze topper stoer door in de richting van de finish. Hij perste er nog een eindsprint uit maar helaas haalde één atleet hem nog in. Eind van het liedje een fantastische tijd voor Yuri die uiteraard ook een clubrecord is: 1:57,30.

Hieronder nog een paar foto’s.

150m met Tess, Caitlyn en Danysha
Danysha op de 1500m

Deel deze pagina op:

Competitie voor het echie
Getagd op:        

Geef een reactie